3.3 HOUTSNIJWERK ENGELEN ENZ ENZ

Het laten maken van eventueel gewenst specifiek houtsnijwerk is tegenwoordig nagenoeg onmogelijk omdat de betreffende vaklieden er niet meer zijn, tenzij hoogbejaard.  Houtsnijden heb ik daarom nog wel geleerd van de vaklieden, vooral om voor mezelf te kunnen restaureren indien noodzakelijk.
Gebruiken van aangepast oud bestaand houtsnijwerk is vooral bij nieuwbouw van een wagen mogelijk een  oplossing, maar dan moet je het wel vanaf de start van de bouw beschikbaar hebben.
Zelf heb ik sinds vele jaren zowel allerlei houtsnijwerk, sierglas, ramen, deuren, materialen enz enz aangekocht en verzameld om het later te kunnen hergebruiken, gelukkig heb ik veel opslagmogelijkheid in de oude stallen en andere bijgebouwen van onze voormalige boerderij bij Camping De Ontginner.
Een en ander is vaak in goed overleg ook voor derden beschikbaar. Ik probeer hiervan ook een deel op deze site te presenteren, maar kan daarin nooit volledig zijn: Dus vraag gerust informatie als U iets nodig hebt, maar doe dat vooral tijdig zodat U er bij het bouwen nog rekening mee kunt houden, want van wat ik heb liggen staan de maten wel vast: Het is altijd roeien met de riemen die je hebt

Ik heb nog diverse verschillende oude modellen ENGELEN in mijn privé verzameling, vaak in tweetallen.
Daar wil ik er wel enkele van kwijt voor restauratiedoeleinden of om als voorbeeld te dienen.
Voor meerdere door derden nieuw uitgestoken WOONWAGENENGELEN KUNT U WEL BIJ MIJ TERECHT.

KORTOM: We doen wat mogelijk is en waar we tijd voor hebben, maar aan houtsnijwerk maken voor derden begin ik zelf niet, voor mezelf heb ik er de laatste jaren al geen tijd meer.

DCIM100MEDIADJI_0027.JPG DCIM100MEDIADJI_0027.JPG
<
>
DCIM100MEDIADJI_0027.JPG
zigeunerwagen in wording; antiek DCIM100MEDIADJI_0027.JPG
<
>
zigeunerwagen in wording; antiek