5.3 MEER GROTE HOBBY’S VAN TON BOBBEL: HOUTSNIJWERK NATUUR EN MUZIEK

Behalve woonwagens is ook houtsnijden een grote hobby van mij, Ton Bobbel: deze hobby is wel ontstaan door de woonwagens. Er waren nagenoeg geen mensen te vinden  die het houtsnijwerk aan woonwagens konden herstellen, bijwerken of namaken. Daarom heb ik me in Tilburg bij Kunst in Ambacht (zie www.kunstinambacht.nl)aangesloten, een groepje grotendeels bejaarde houtkunstenaars.
Door met het eenvoudigste beginnen, en steeds wat meer proberen heb ik het vak redelijk onder de knie gekregen in een tiental jaren: Wat ik zie kan ik namaken, al duurt het altijd wel heel lang, want wat je eenmaal hebt weggehaald ben je voor altijd kwijt.  Het liefst werk ik met eikenhout, maar ik doe het alleen voor mezelf, want als ik een kwartje per uur wil  verdienen is dat zelfs nog niet haalbaar.
Daarom ben ik van lieverlee begonnen  met het overal vandaan opkopen van mooi gemaakt houtsnijwerk van oude meubels, kasten, voorstellingen enzovoort met het doel het ooit weer eens een nieuwe bestemming te geven in huis, een woonwagen of nog wat anders. Voor mijn vrouw maakte ik van bestaand eiken houtsnijwerk van oude kasten enz, gecombineerd met nieuw eikenhout een volledige keuken. Een deel van mijn verzameling zal beschikbaar komen voor overname door derden.

Ook de natuur en het in en met de natuur leven is al levenslang een grote passie van mij. Daarom zijn wij uiteindelijk ook op een boerderij terecht gekomen en is daar uiteindelijk Camping Den Bobbel en later Camping De Ontginner(nu: Kringloopcamping De Ontginner ontstaan. Er wordt zoveel mogelijk natuur- en milieuvriendelijk gewerkt, nagenoeg niet met vergif en bemesten deden meer dan 20 jaar alleen onze eigen buiten lopende dieren. MET HET HOUDEN VAN DIEREN EN VEEL BEPLANTING ONDERHOUDEN WILLEN WE ECHTER STOPPEN(we worden ook ouder en hebben nog veel te veel ander werk in en voor ons bedrijf) DAAROM STAAT ONZE LANDBOUWGROND SINDS MAART 2018 TE KOOP VOOR ANDERE NATUURLIEFHEBBERS DIE ER DAN HUN EIGEN PARADIJSJE VAN KUNNEN MAKEN, AANSLUITEND AAN ONZE CAMPING WAAROP ZE DAN OOK HUN EIGEN PLEKJE KUNNEN KRIJGEN! In dit verband danken we Alowieke die bij ons veel belangeloos “natuurwerk “heeft verricht (zie haar wordpress blog) en we wensen haar veel levensgeluk op haar nieuwe plek in Friesland waar ze dat op een nieuw aan te leggen terrein nogmaals wil gaan doen vanuit haar bij ons gebouwde nieuwe mini woonwagentje.

Mijn laatste grote hobby is muziek: ik heb duizenden Lp’s en honderden cd’s en Dvd’s. Het liefste luister ik naar Duitse schlagers en Nederlandse luisterliedjes, liefst muziek uit de oude doos 25 tot 50 jaar oud. Een groot deel ervan zal beschikbaar komen voor anderen via onze kringloopactiviteiten in onze herberg en op onze camping. Over de manier waarop beraden we ons nog.

NOG NIET VERWERKT IN HUIDIGE SITE
<
>